Jedlo

 

Jedz ako dýchaš! 

 

Dnes spotrebujeme 70% energie na trávenie, možno by bolo lepšie využiť aspoň 50% na samoliečbu a kreatívnu činnosť.

Často krát sa na naše taniere dostáva polomŕtve jedlo, prečo? Kvôli spracovaniu jedla a jeho čerstvosti. Preto sme unavený a bežne podvyživení (bez dôležitých vitamínov).

Základ dokonalej stravy tvorí: kvalitná voda a čerstvé, zásadité a tepelne nespracované jedlo plné enzýmov, minerálov a vitamínov. To je ideál, ako sa ku nemu priblížiť?

 

Minimálne 51% stravy musia tvoriť čerstvé tepelne neupravené jedlá! Aké? Rôzne ovocie (najlepšie z našej krajiny), zeleniny, super potraviny (brusnica čučoriedková, med, spirulína, kakaoví bôb,..), orechy, huby, buriny (nesmierne bohaté na živiny a enzýmy :púpava, lopúch, skorocel, žihľava) a rôzne trávy.

 

Možnosti spracovania čerstvých jedál sú: odšťavovanie, strúhanie, mixovanie(najlepšie s vodou).

Z tradičných jedál neohrdnite ani kvalitnou slaninou (pre šport ideálne 24hod pred záťažou), huspeninou a nezabúdajte na kysnutú kapustu(červená, biela) na celú zimu.

Čomu sa skutočne vyhýbať? Liekom, mikrovĺnke, prestátej vode z plastu, rafinovanému cukru, sóji, nezmyselnému miešaniu jedál a obžerstvu.

 

 

Stojí za poznanie:

Video dokumenty o vode a jedle:

dokumentarni.tv/zivotni-prostredi/vodovoda-tapped

onenesscentrum.cz/

 

dokumentarni.tv/zdravi/na-jidle-zalezi-jsi-to-co-jis-food-matters

dokumentarni.tv/zdravi/potraviny-a-s-food-inc

suprememastertv.cz/raw1.php?anim1=Markus_Rothkranz_sila_syrove_stravy_CZ.flv

 

Literatúra:

MEGRE, Vladimír . Anastasia (1.díl). [s.l.] : Valentýna Lymarenko-Novodarská - Zvonící cedry, 2009. 176 s.

MULLER-BURZLER, Henning. Príručka pre alergikov . [s.l.] : NOXI, 2008. 176 s.